Известие

Collapse
No announcement yet.

какво по дяволите е това????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да,смених ги като си я взех ! Ми ще поразпитам за некои читав маистор,дано да извадя касмет .
    Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Comment

А я сега кажи къде си сменял ангренаж+ролки и дали ти я "зацепиха" с "пети", защото този мотор не може да се прави по белези, защото(не съм сигурен дали само на той) всмукателния вал няма белези. Ако някой я е правил на око и естествено не го е нацелил - може колата напрактика да няма проблем а само лошо зацепен ангренаж.. Иди на читав сервиз(има писано тук по разделите) и там ще ти направят всичко.
      Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
      Fiat Brava JTD

Comment

Колата я карах в БОШ , преди да и сменя ремъка, не мисля че е от него !

Comment

Тоя бош сервиз са абсолютни некадърници соленоида на вариатора е електро хидравличен клапан, който управлява вариатора,самия вариатор може нищо да му няма но карането без него обаче е равно на по голям разход на гориво и по малка мощност,а това нещо е сложено там да работи и да е включено, а не някой некъдърник да го изключва измамили са те подло и са ти взели куп пари за нищо .Или да ти оправят колата или да ти върнат парите и повече крака ти да не стъпва при такива идиоти .
          Last edited by dimo; d.m.y г., 09:40.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
            А я сега кажи къде си сменял ангренаж+ролки и дали ти я "зацепиха" с "пети", защото този мотор не може да се прави по белези, защото(не съм сигурен дали само на той) всмукателния вал няма белези. Ако някой я е правил на око и естествено не го е нацелил - може колата напрактика да няма проблем а само лошо зацепен ангренаж.. Иди на читав сервиз(има писано тук по разделите) и там ще ти направят всичко.
            добре колега,а на мен като ми смениха ремака и ролка покрай него преди 5000 км. и го смениха с белези,а колата си е същата,и се държи и върви за страх,и да чукна на дърво нямам проблеми,ремакът ми го смени един приятел извън работно време,който бачка в BOCSH.

Comment

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
              добре колега,а на мен като ми смениха ремака и ролка покрай него преди 5000 км. и го смениха с белези,а колата си е същата,и се държи и върви за страх,и да чукна на дърво нямам проблеми,ремакът ми го смени един приятел извън работно време,който бачка в BOCSH.
              късметлия
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
                малка забележка - когато се сменя ангренажния (зъбния) ремък, задължително се сменят и ролките. даже е желателно водещата ролка (със зъбите) да е метална. ако ролките не се сменят, вероятността да стане фал нараства значително. някои даже сменят вариатора, но това е въпрос на личен (и паричен ) избор.
                Attached Files
                sigpic
                Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                  малка забележка - когато се сменя ангренажния (зъбния) ремък, задължително се сменят и ролките. даже е желателно водещата ролка (със зъбите) да е метална. ако ролките не се сменят, вероятността да стане фал нараства значително. някои даже сменят вариатора, но това е въпрос на личен (и паричен ) избор.
                  обтягащата ролка я смених с ремъка,и е метална.но паразитната несъм сменял

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    късметлия
                    в какъв смисъл съм късметлия? само на мен ли е сменен с белези??? лошо ли е,че така е сменен???

Comment

Късметлия си, че колата върви като преди
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                        Късметлия си, че колата върви като преди
                        преди малко четох една тема колега,че нямало проблем ако се зацепи с белези,важното е да е както трябва. а ако не е то проличавало веднага.е в такъв случай найстина съм късметлия

Comment

Според мен проблема е в зацепването на ремъка!!!Тоя вариатор какво прави ?! "завърта" в малки граници единия разпределителен вал (смукателния) и дотам!!Мисля си ,че когато са зацепвали ремъка са го сложили така ,все едно вариатора е вече заработил в смисъл единия вал ("смукателния") е зацепен вече на някакво предварение леко!!!Сега като се закачът клемите на саленоида и тои заработи превърта още вала към предварение и затова се получава така -неработеща добре кола...

Нещо такова ми се върти в главата
                          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Такааа...доста интересно стана . Вчера откарах колата при един "градски" майстор.Тои ме изслуша внимателно какав ми е проблема и ми даден много точен и полезен отговор ! - " Е те това нещо ВАРИАТОР ,го чувам за сефте ! -Чу,как ми работи колата и ,каза че всички алфи така си работят,просто требва да се слага селения,щото и чукат клапаните ! -Караи си я колицата така и не се занимаваи с глупости !

Comment

Първоначално публикувано от Psycho87 Покажи съобщение
                              Такааа...доста интересно стана . Вчера откарах колата при един "градски" майстор.Тои ме изслуша внимателно какав ми е проблема и ми даден много точен и полезен отговор ! - " Е те това нещо ВАРИАТОР ,го чувам за сефте ! -Чу,как ми работи колата и ,каза че всички алфи така си работят,просто требва да се слага селения,щото и чукат клапаните ! -Караи си я колицата така и не се занимаваи с глупости !
                              Бацка,за 1но е бил прав,че алфите са с по-особен глас но,и селения да сложиш пак ще трака(не трака а ромоли)и не клапани чукат а този звук се издава от въртеливо движение а не от ударно.

Comment

Мале,мале,мале човек ти на кви хора попадаш не еееее истина... Добре де виж колко сервизи има в форума побликувани е го каде е Дупница-София скочи и виж какво и има на колата.Колата ти трака като дизел нали ?Е те това е от вариатора ДА.Ама нетрябва датчика да ти седи така (ако твоя е пре*бан звънни ми имам го тоя датчик 0876 09 58 22 ) Отиди да ти погледнат колата за да си сигурен и да неревеш.А за тези колеги за който сменянето на ангренажа е немислимо и тотално извратено когато е направено по белези,незнам какво да кажа ..... Аз сам си го сменям по белези и кога човек непретупва работата и работи внимателно всичко е възможно.Е*ати романа а
                                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Working...
                                X